Hindistan Cevizi Yağı Ürünleri Kullanımı

İlk oluşumu günümüzden on beş milyon yıl öncesine dayanan Hindistan cevizi her anlamda mucizevi bir bitkidir. Genellikle kumlu topraklarda yetişir ve uzun boylu ağaç meyvesi olarak tanımlanır. Yaş hali yeşil olan meyve kuruyunca kahverengimsi bir renge dönüşür ve hem yaş haliyle hem de kurutulmuş olarak tüketilebilir. Pek çok şekilde tüketilebilen Hindistan cevizinin en çok kullanıldığı hali yağa dönüştürülmüş olanıdır.

Hindistan cevizi (cocos nucifera) meyvesinin beyaz kısmının kurutularak soğuk sıkma yöntemiyle sıkılması sonucu ortaya Hindistan cevizi yağı çıkar. Yüksek oranda doymuş yağ içermesi sebebiyle içindeki oksitlenme olayı yavaştır bu da uzun süre dayanıklı hale gelmesini ve çabuk bozulmamasını sağlar. Cilt bakımından, saç bakımına, sağlık alanından yemeklere varana kadar pek çok yerde kullanılan Hindistan cevizi yağı tam anlamıyla şifa kaynağıdır.

Tavsiye Paylaşımlar

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Ne olduğunu öğrendiğimiz Hindistan cevizi yağının gelin bir de faydalarına bakalım. İlk olarak genel sağlık açısından bakmamız gerekirse pek çok yararı olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle hormonları dengeler, kan şekerini dengeleyip şeker hastalığına iyi gelir. İyi kolestrol olan HDL’yi yükseltip kötü kolestrol olan LDL’yi düşürür. Diş hastalıklarına iyi gelir. Böbrek, idrar yolu ve karaciğer enfeksiyonlarına iyi gelir. Kronik yorgunluğa iyi gelir.

Hemoroid ve egzama tedavisinde oldukça etkilidir. Varis oluşumuna ve kulak ağrılarına iyi gelir. Hindistan cevizi yağının iyi geldiği diğer bir alan ise saç ve ciltle ilgilidir. İlk olarak göz altı morluklarına iyi gelir. İçerisinde pek çok vitamin ve mineral barındıran Hindistan cevizi yağı kısa sürede göz altı morlukları ve göz altı torbalarını yok eder. Cildi nemlendirir ve cilt lekelerinin giderilmesinde önemli etkiye sahiptir. Makyaj çıkarıcı ve temizleyici etkisi vardır. Bir kaç vücuda sürülmesiyle doğal deodorant görevi görür. Güneşin zararlı etkilerinden cildi korur. Saçlarla ilgili faydalarına bakacak olursa ise saçları uzatır, saçları nemlendirir, içinde bulunan yağ asitleri sayesinde saçı canlandırır, parlaklık verir ve kırıkları yok eder. Bitkisel yağlar sayfamızdan doğal yağ ürünlerimizden sipariş verebilirsiniz.

Antibakteriyel olma özelliğinden dolayı saçtaki kepek gibi oluşumları yok eder ve saç derisini korur. Tamamen doğal yollarla üretilmiş Hindistan cevizi yağı kullanmak istiyorsanız Soap & Beauty ailesi olarak sizler için buradayız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir