En Çok Tercih Edilen 5 Doğal Sabun Ürünü

Doğal sabun içinde hiçbir kimyasal katkı maddesi ve hayvansal yağ bulundurmayan sabun ürünleridir. Doğal sabun ürünleri bir çok kişi tarafından sevilerek kullanılmaktadır. Firmamız doğal sabun ürünlerini içinde insan hayatına zarar veren katkı maddesi bulundurmadan özen vererek hazırlamaktadır. Bu içerikte firmamızda en çok tercih edilen doğal sabun ürünleri hakkında bilgi vermek amacındadır. Aşağıda ürünlerimiz hakkında bilgileri görebilirsiniz ve başlıklara tıklayarak ürün sayfalarına geçebilirsiniz.

Aktif Karbon Sabunu
Aktif Karbon Sabunu
  1. Aktif Karbon Sabunu

Aktif karbon olarak da adlandırılan aktif kömür, odun, turba veya hindistancevizi kabuğu gibi doğal malzemeler yakılarak elde edilir. Kaynak malzeme az karbonlu odun kömürü kütlesi oluşturmak için çok yüksek bir sıcaklıkta yakılır. Bu, tüm oksijenin, kontrollü oksidasyon ve / veya buharla işlemden geçirilerek kaynak materyalden çıkarıldığı anlamına gelir.

Bu işlem sayesinde odun kömürü, toksinleri yakalayan gözenekli bir yüzey oluşturur. Bu noktadan itibaren, kömürü “aktive edilmiş” odun kömürü olarak ifade edebiliriz. Doğal olarak emme yeteneği bu şekilde artırılır. Bu yüzden bu ince siyah tozun daha yüksek bir verim ve vücut için maksimum kullanılabilirliği vardır.

Aktif kömür, diğer maddeleri yüzeye kimyasal olarak bağlar ve orada tutar, böylece moleküller aktif karbonun yüzeyine yapışır. Buna “adsorpsiyon” denir. Kömür, kendi ağırlığının binlerce katını adsorbe edebilir. Bu yüzden sadece biraz kömür, cildimizden çok fazla toksin emebilir.

Deri, vücudun en büyük organı ve dolayısıyla hayati bir önem taşır. Sorunlu bir cildiniz varsa, aktif karbonlu kozmetiklerin düzenli kullanımı problemlerinizi çözebilir. Aynı zamanda yağlı cildin, aknenin, gözeneklerin temizlenmesi, yüz ve vücuttaki istenmeyen yağların giderilmesinde de etkilidir (yağlı ciltler için mükemmeldir). Mükemmel bir antioksidan olarak aktif kömür, kozmetik kullanım için doğru bir seçimdir.

Endişelenmeyin, derinlemesine temizlik süper kurutma anlamına gelmez. Sabunumuz tüm cilt tiplerin de güvenle kullanılabilmesi için formüle edilmiştir. Bir yandan, cildinizden aşırı yağları alırken, diğer yandan da kuru cildi nemlendirir ve besler, böylece hem yüzünüzde hem de vücudunuzda yumuşaklık hissi verir.

Yağlı cilt? Birçoğunuz yağlı cildi tedavi etmek için sayısız yol denemekten bıkmış olabilirsiniz. Yaz mevsiminde daha da kötüleşir. Aktif kömür, yağlanmayı dengelemek için ihtiyaç duyduğunuz bileşen olabilir. Aktif kömür sabunu, cildinizdeki istenmeyen yağları ciltten kir ile birlikte çekebilir. Bu size yağsız ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

Karbon sabunu, yüzdeki yağlanmayı kontrol etmek için mükemmel bir yeteneğe sahiptir, aynı zamanda ölü hücrelerin temizlenmesinde etkilidir, böylece temiz ve kusursuz bir cilt sağlar. Cildi detoksifiye etmek için, yağı, derinlerdeki birikintileri ve çevresel kirleticileri emerek çalışır. Toksinler aktif kömürlere yapıştığı için inanılmaz bir derin temizlik sağlar.

Sivilcelerinizin, ne kadar şiddetli olduğu, sivilceye neyin sebep olduğu ve neyin devam ettirdiği gibi değişkenlere bağlı olarak aktif karbon sabunu akne probleminizi gidermede yardımcı olabilir. Karbon sabunu, yüksek derecede aktifleştirilmiş odun kömürü ile akne tedavisinde oldukça etkili olarak bilinir. Aktif karbon içeren sabunumuz ayrıca toksinleri adsorbe eder, deri kirlerini ve yağları cildin üstünde ve altında kendine bağlayarak ciltten uzaklaştırır. Bu şekilde sabun sivilceleri ortadan kaldırır. Bazen akneden kaynaklanan izleri bile temizler.

Gün boyunca, kir, toksinler gözeneklerinizin üzerine yerleşir, bu da onları daha belirgin ve genişlemiş görünüme kavuşturur. Gözenekleriniz sağlıklı olmadığında, cildiniz de sağlıklı değildir. Aktif karbon, kirleri çekmede ve gözeneklerinizi açmada yardımcı olarak gözenekleriniz daha az görünür kılar ve boyutlarını azaltır. Bu sayede yüzünüzde tazelik hissi yaşarsınız.

Pirinç Kepeği Yağlı Sabun
Pirinç Kepeği Yağlı Sabun
  1. Pirinç Kepeği Yağlı Sabun

Pirinç kepeği yağlı sabunumuzun içeriğinde bulunan pirinç kepeği yağı, dünya çapında milyonlarca insanın sıklıkla pişirdiği standart bitkisel yağlara göre birçok avantaj sunan, ünü giderek artan popüler bir bitkisel yağdır. Pirinç kepeği yağı; dünyanın en yaygın olarak kullanılan ve önemli gıda maddelerinin biri olan pirincin tohumundan ve pirinç tanelerinin kabuğundan elde edilir. Pirinç kepeği yağının kalitesinden yararlanmanın bir yolu da, onu muhteşem banyo ve vücut ürünlerinize dâhil etmektir.

Protein, E Vitamini ve yağ asitleri bakımından zengin olan pirinç kepeği yağlı sabunumuz cildin katmanlarına nüfuz ederek içeriden besler ve cildinizi çok yumuşak ve kadifemsi bir hale getirir. Her cilt tipine uygun olan sabunumuz, Cilt yaraları, kızarıklık, kaşıntı, problemlerinde hassas temizleyici sabun olarak kullanılır. Cildin elastikiyetini artırır, daha genç ve dolgun görünmesini sağlar. Uzun soluklu ve düzenli kullanımında başta cilt rengini açmak olmak üzere cilt lekelerini gidermek ve yaşlanma etkilerine karşı cildin direnç kazanmasını sağlar. Özellikle göz çevresinde bulunan ve kazayağı olarak tabir edilen küçük kırışıklıkları gidermeye yardımcı olur. Japonya’da bir kadına “pirinç kepeği güzelliğine” sahip olduğunu söylemenin büyük bir iltifat olduğunu biliyor muydunuz?

Kükürtlü Sabun
Kükürtlü Sabun
  1. Kükürtlü Sabun

Ülkemizde birçok insanın kullandığı kükürtlü sabun geleneksel olarak sıcak işlem sabunlaşma süreci ile elde edilmektedir. Bizim metodumuz olan soğuk işlem sayesinde sabun yapımında kullanılan yüksek kaliteli yağların etkileri büyük ölçüde sabunlarımıza geçmektedir. Doğru yöntem ve doğru malzeme kullanımı ile kükürtlü sabunun birçok faydasından bulunmaktadır.

Özellikle yağlı ciltlerde kullanılmasını önerdiğimiz kükürtlü sabunumuz akne tedavisinde etkili sonuçlar vermektedir. Sülfürün özelliklerinden biri de cildin biraz kurumasına ve soyulmasına neden olmasıdır. Cildinizde sivilce varsa, cildiniz normalden daha nemli ve yağlıdır. Kükürt cildin kurumasını sağladığından, cildinizdeki sivilce ve diğer lekelerin iltihaplanmasını azaltacaktır. Sülfür ayrıca, yağlılığı azaltarak ve gözeneklerin tıkanmasını önleyerek cildinizdeki siyah noktaların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

Kükürtlü sabunun bir diğer kullanım alanı Seboreik dermatit problemi yaşayan ciltlerdir. Seboreik dermatit cildiniz üzerinde büyüyen mantardan kaynaklanır, bu da cildinizi yağlı, kırmızı, pul pul ve pullu hale getirebilir. Bu cilt hastalığı vücudunuzdaki yüz, göğüs, koltuk altı ve saç çizgisi gibi birçok yerde oluşabilir. Kükürt sabunu, mantarın öldürülmesine yardımcı olur ve seboreik dermatitin tedavisine yardımcı olabilir.

Ayrıca kükürtlü sabun halk arasında gül hastalığı olarak adlandırılan (Roscea) yanaklar, alın, çene ve burun üzerinde kızarıklık ve leke veya şişliklere neden olan kronik bir cilt probleminde de kullanılır. Roscea kafa derisi, göğüs, boyun ve kulaklarınızda da oluşabilir. Kızarıklık, bu bozukluk tedavi edilmezse ve son derece rahatsız edici hale gelirse daha kalıcı hale gelir. Uzun süre tedavi edilmezse, örümcek damarları olarak anılan kan damarları görünebilir. Kurutma yetenekleri ile kükürt sabunu, kızarıklığı azaltmaya ve cildinizde parıldayan rosacea yumrularını temizlemeye yardımcı olabilir. Çoğunuzun bildiği gibi kükürt sabunu uyuz tedavisinde de kullanılmaktadır.

Ardıç Katranlı Sabun
Ardıç Katranlı Sabun
  1. Ardıç Katranlı Sabun

Ardıç katranı, ardıç ağacının kök, gövdesi ve dallarının yakılmasından elde edilir. Yüzyıllardır cilt ve saç bakımı için kullanılmaktadır. Şurup kıvamında, kırmızımsı-siyah renkte, yakıcı ve acı tadı olan bir sıvıdır. Bileşiminde; uçucu yağlar, fenol türevleri ( gayakol ve krezol türevleri) ve rezin kadinen gibi maddeler içerir.

Katran, mikroorganizmaları öldürme yeteneği olan doğal bir Antiseptik, Antiparaziter ve Antibakteriyel maddedir. Katranın günümüzde en kolay kullanılabilir formu Katran Sabunudur.

Antiseptik içeriğe sahip olan ardıç katranı sabunu mikrop kırıcı özelliğe sahiptir. Sistit rahatsızlığının oluşturduğu iltihapları giderir. Varis ağrılarını dindirir. Sedef, egzama ve mantar gibi cilt problemlerinde bilinen en etkili sabundur. Bayanların korkulu rüyası selülit problemlerinde düzenli kullanımda olumlu sonuçlar verir.  Ayrıca olgun ciltlerde oluşan sivilce problemlerinde etkili bir çözümdür. Saç kıran gibi saç derisi problemlerinde kullanılır.

Katran sabunu, zehirli sarmaşık, zehirli meşe ve zehirli sumak temasından kaynaklanan kızarıklıkları ve döküntüleri teskin eder. Etkilenen bölgeyi katran sabunu ile yıkamak, kaşınmayı durdurabilir ve döküntülerin kurumasına yardımcı olarak iyileşmeyi hızlandırır.

Defne ve Avokado Yağlı Sabun
Defne ve Avokado Yağlı Sabun
  1. Defne ve Avokado Yağlı Sabun

Laurus nobilis ( lauraceae ) meyvelerinden sıkma yoluyla elde edilen sabit yağdır. Anadolu’da ezilmiş meyvelerin suyla kaynatılması sonucu yüzeyde biriken yağın toplanması şeklinde elde edilir. 20 derece de katılaşan bu yağ meyvelerde % 35 oranında bulunur Bileşiminde oleik laurik palmitik ve linıleik asit gliseritleri bulunur.

Defne yağlı sabun genel olarak; saç bakımı amacıyla kullanılan bir yağdır. Saç dökülmesi, saç yıpranması, saç kepeklenmesi gibi sorunlarda kullanılabilir. Esas özelliği; saç dibindeki ölü derinin atılmasını sağlayarak saç köklerinde dolaşımın hızlanmasını sağlar, bu sayede de saçlar gürleşir.  Ayrıca; saç yağlanması sorununu da giderdiği için tercih edilebilir sabunlardan birisidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir